Logická hra Dr. Bacilová

Logická hra Dr. Bacilová

Slávna Dr. Bacilová hľadá talentovaných laborantov, no dostať sa do jej tímu nebude vôbec jednoduché

Dr. Bacilová je rýchla logická hra plná bacilov, ktorá vyžaduje aj trochu zručnosti. Hráči majú za úlohu pomocou pinzety čo najrýchlejšie roztriediť bacily do Petriho misky tak, aby splnili zadanie. Musia pracovať rýchlo a precízne, poriadne porozmýšľať a odhaliť chýbajúce bacily a Superbacily.

Odporúčaný vek: 8+
Počet hráčov: 2 - 4
Dĺžka hry: cca 15 minút

S hrou Dr. Bacilová od Blue Orange sa ocitnete v laboratóriu. Úlohou hráčov je podľa zadania najskôr vybrať bacily a Superbacil, umiestniť ich správne do svojej Petriho misky a následne dedukciou zistiť, ktoré bacily do misky doplniť. Každá Petriho miska obsahuje štyri sektory, do ktorých sa umiestňujú bacily. Bacily sú rôznych farieb a tvarov. Akonáhle sa otočí karta so zadaním, všetci hráči súčasne - každý do svojej misky - umiestni bacily podľa zadania. Následne musia doplniť bacily do zostávajúcich sektorov.

Ak je v zadaní prázdny veľký sektor, znamená to, že sa bude dopĺňať tzv. Superbacil. Ten musí mať odlišný tvar a farbu ako obyčajné bacily. Ak sú v zadaní prázdne malé sektory, znamená to, že je potrebné doplniť obyčajné bacily. Tie sa opäť musia od ostatných líšiť tvarom, avšak dva z nich môžu mať zhodnú farbu. Doplňovanie prebieha pomocou pinzety, takže sa vám okrem logického uvažovania budú hodiť aj zručné ruky. Hráč, ktorý ako prvý získa päť bodov za najrýchlejšie riešenie zadania, sa stáva víťazom hry.

Obsah balenia: pravidlá, 54 kariet zadaní, 4 pinzety, 5 Petriho misiek, 49 bacilov

S hrou Dr. Bacilová precvičíte nielen mozgové závity, ale aj šikovnosť prstov. Viete správne skoordinovať premýšľanie a opatrné vyberanie bacilov? Ak áno, máte všetky predpoklady k úspechu v tejto hre. Hra rozvíja logické mysleniepostrehjemnú motoriku a precvičuje základy strategického uvažovaniatrpezlivosť. Autori hry Delphine Lemonnier a Roberto Fraga z fragames.com.

Blue Orange Games je americká spoločnosť zameraná na vývoj a výrobu stolných hier so sídlom v San Leandro v Kalifornii. Spoločnosť založili v roku 2000 Francúzi Thierry Denoual a Julien Mayot. Spoločnosť získala významné ocenenia ako celosvetové uznanie. V roku 2011 spoločnosti Toy Collection a Learning Express udelili spoločnosti Blue Orange Games cenu Vendor Award. Filozofiou spoločnosti je viera v spoločenské hry a výhody hrania stolných hier detí a skráteniu času detí strávených pri hrách na elektronických zariadeniach.